Banca Transilvania –Banca Oamenilor Întreprinzatori– Gold Sponsor la SWCLUJ

by

BancaTransilvaniaLogo

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari bănci din România, în funcţie de active. Povestea sa a început în Cluj-Napoca, acum aproape 21 de ani, la iniţiativa unor oameni de afaceri clujeni.

Ca bancă a oamenilor întreprinzători, misiunea BT este aceea de a sprijini dezvoltarea mediului de afaceri, prin produse şi servicii inovatoare. Valorile băncii, pe care banca le aplică în tot ceea ce întreprinde, sunt: Suflet, Energie şi Idei Noi.

În anul 1997, Banca Transilvania a devenit prima instituţie bancară din România, care a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti (simbol TLV). Un alt moment semnificativ este anul 2001, când  Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a devenit acţionarul semnificativ al BT, cu 15% din capitalul social al acesteia.

În acest moment activitatea băncii este structurată pe patru linii principale de business: Corporate, IMM, Retail şi Divizia pentru Medici. Echipa Băncii Transilvania este formata din peste 6.000 de angajaţi, iar reţeaua cuprinde 550 de unităţi în România şi Italia.

Întreprinderile Mici şi Mijlocii reprezintă una din principalele linii de business pe care Banca Transilvania îşi concentrează activitatea.

Banca Transilvania este prima instituție financiară importantă, care a tratat distinct această categorie de clienți. Astfel, de la începutul anilor 2000 banca a lansat periodic produse şi servicii specifice, dedicate exclusiv acestei categorii de clienți, având totodată o echipa dedicată care deserveşte IMM-urile.

Banca Transilvania este nucleul Grupului Financiar Banca Transilvania, grup din care mai fac parte: BT Leasing, BT Operational Leasing, BT Direct, BT Securities, BT Asser Management S.A.I. S.A. şi BT Leasing Moldova.